tisdag 17 april 2012

Stickprojekt nr 2!Jag har ju insett att det är roligt att sticka, men svårt att läsa mönster!
Men man ska ju utmana sig själv eller hur!
Jag har blivit barnsligt förtjust i garnet baby bamboo, finns i hur många härliga färger som helst....
Denna gången föll valet på en grön nyans, så sommrig tycker jag.
Hade tänkt sticka en kortärmad kofta till lillpys, men denna var kanske lite väl avancerad..
När jag hade stickat det "lätta" upp till mönsterstickningen, så började det med att man skulle läsa någon sorts diagram:(.
Så knöligt och inte alls logiskt för min hjärna, så jag räknade maskor och gjorde på mitt eget sätt och det blev ju ganska bra det oxå.
För att vara mönsterstickat tror jag att det var ett enkelt mönster, det sa ägarinnan av garnaffären där jag handlade oxå;).
Stickade så den skulle passa lillpys i sommar, men jag stickar nog hårt för det ser mer ut att vara en stl 74 istället för 86.
Nåja, jag har ju lärt mig något av detta i alla fall, även om den bara kommer att användas några få gånger.
Och det är verkligen kul att sticka, du måste prova om du inte redan har det!
Mönster från SIRIDAR och garn från BRODERI OCH PYSSEL I BÅSTAD som heter BABY BAMBOO, modellen kommer ifrån detta häftet!


Det gick åt tre nystan och stickades på stickor 3 och 3½.
Mönster häftet kostade bara 80:- och sträcker sig från 3 mån till 7 år och det finns många modeller i det både för pojkar och flickor!

Knapparna är köpta på syknuten i Förslöv.
Det var ett tag sedan koftan blev färdig och jag har redan ett nytt projekt på gång denna gången stickar jag på stickor nr 8(och det var mycket svårare).
Ha de´bra!/Åsa

4 kommentarer:

  1. Så söt! Vad duktig du är, den blev jättefin. Själv överlåter jag stickandet till min mamma för det gör hon så bra men jag ska tipsa om mönsterhäftet, så tack för det.

    SvaraRadera
  2. Jättefin, bra gjort! Söt modell och fin färg!

    SvaraRadera
  3. Himla fin! Har du kollat din stickfasthet? Gör det! Mäta hur många maskor du får på bredden på 10 cm, då vet du om du ska ändra sticktjocklek nästa gång. Har du för få maskor ska du använda tunnare stickor, har du för många ska du använda tjockare stickor. Stickfastheten är jätteviktig för ett bra resultat och väl värdt lite möda : ) Jag stickor ofta bara en provlapp på några få varv och oftast 30 maskor.

    SvaraRadera