tisdag 21 juni 2011

Storasysters avslutningsklänning!


Jag har ju glömt att visa vad jag sytt till storasyster som avslutningskläder, hon är så stor nu att hon inte vill ha samma som sina småsystrar( hon fyller 11 år i november).

Hon fick själv följa med till den lokala tygaffären för att titta ut mönster och tyg, det enda jag ville var att det skulle matcha dom andras kläder som redan var färdiga.
Valet föll på en klänning från Buttrick´s nr:B4385, i dessa mönster ingår sömsmån, vilket jag har svårt att vänja mig vid!

Efter lite måttande så skulle hon passa perfekt i mönstret för 10 år, men efter första provningen fick jag ta in ganska mycket, både mitt bak ock över bysten.

Klänningen är helfodrad med acetatfoder, billigare variant än viscosefoder men det tycker jag räcker i en klänning som man bara använder en sommar!

Modellen är inte svår att sy, längsående sömmar, ett typ av "slag" går som ett band över bysten och dold dragkjedja mitt bak.

Där blev tyg över så jag sydde en liten bolero till som fanns med på mönsterarket, den är vändsydd med fodertyg.

Klänningen har dekorerats med likadana blommor som mormor har virkat till de andra avslutnings klänningarna!

Skol avslutningen är avslutad för denna gång och mamma kan pusta ut, har bara sytt en beställd klänning och ett par tights på nästan två veckor nu!


Ha en bra kväll!/Åsa

5 kommentarer:

  1. Otroligt söt klänning på en lika söt tjej! Du har verkligen varit fantastiskt duktig som sytt så fina kläder till alla dina barn till skolavslutningen. Skulle ha varit glad om jag fått ihop ett par av alla du sytt...

    SvaraRadera
  2. Vilka fina avslutningskläder du sytt till dina barn! Imponerad!

    SvaraRadera
  3. Jag är också djupt imponerad av de alla de fina avslutningskläder du sytt! Den här klänningen var jättefin och passar så bra åt en tjej i den åldern!/Mynta

    SvaraRadera