onsdag 13 juli 2011

Första försöket i viscose jersey!Mitt första första försök att sy i viscose jersey blev en upplevelse, besvärligt tyg tycker jag.
Denna viscosejerseyn kommer ifrån Syknuten i  Förslöv, lite i tunnastelaget tycker jag men den har en underbar blå färg.
Har köpt en variant av tygpyssling som känns mycket bättre, men det är ju Hilco förstås!
Min tjej på snart 6 år behövde en matchande tröja till en kjol jag sydde tidigare i år och jag tyckte att denna blåa färgen passade bra till( det kan bli för mycket rosa här ibland).

Provade ett nytt mönster ifrån Ottobre nr:3/2009, tröjan heter Rosalind och kjolen kommer oxå ifrån det numret och heter Velma vintage kjol.

Bara älskar det gamla blommiga tyget ifrån 50-talet, tjejen på snart 4-år har ett par byxor i det tyget oxå så det får väl bli en tröja till henne oxå!

Sömmnaden var inget konstigt, kantade halsen på mitt vanliga sätt med en 4 cm remsa som sydde på, vänden och sicksackades fast ifrån rätsidan.

Fotomodellen var svårflörtad idag, men håll tillgodo..........................

4 kommentarer:

 1. Vilket kanonresultat. Så fint med blått till den snygga kjolen!

  //Lina

  SvaraRadera
 2. Kvaliteten är ju lite slinkig, men det blir ett härligt tungt fall! En perfekt tröja till kjolen, färgen så fin och modellen enkel och söt!

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt!! Plaggen blev verkligen fina tillsammans, och såklart var för sig oxå...!

  SvaraRadera
 4. Blev ju riktigt bra! Fint!

  SvaraRadera