tisdag 24 maj 2011

Snart dax för skolavslutning!

Dom här tjejerna slutar inte skolan, det är fortfarand dagis som gäller(iallafall ett par månader till för den stora tjejen).
Men alla får nya kläder till skol avslutningen och dom här två klänningarna blev lagom färdiga till fotograferingen på dagis idag!
Mönstret kommer ifrån Ottobre nr 2/2002, jag har använt mig av det tidigare och där är mycket snurr i kjolen( brukar vara poppis hos tjejerna).
Klänningsmodellen är enkel att sy, man syr ihop åtta kjolvåder, syr insnitten i fram och bakstycke, även i fodret(brukar fodra livet med ett gammalt lakan.
Syr axelsömmar på livdelarna, sedan vändsyr man liven ihop, vänder ut och in på alltihopa, tråcklar kanterna, syr ihop livet med kjoldelen, syr ihop mitt bak, syr i dragkjedjan, lägger upp klänningen, klart!

Tyget kommer ifrån Tygpyssling,Sybehör ifrån Syknuten och den fantastiska virkade blomman har min mamma gjort!

7 kommentarer:

 1. Vilken söt bild på dina underbara tjejer! Klänningarna är fantastiskt fina. Jätte fint tyg, fin modell och lagom med detaljer. Blomman gjorde verkligen det lilla extra för klänningarna. Så bra att du tycke att klänningarna är enkla att sy för det ser minsann ut som om du lagt ner en hel massa jobb på dem!:) Känn dig nöjd!

  SvaraRadera
 2. Så fine dom är! Underbara klänningar! Jag blir svett av dragkedjor..

  SvaraRadera
 3. Bedårande klänningar på söta tjejer!

  SvaraRadera
 4. Wow vilka fina kläningar! Du fick det att låta så enkelt att sy... jag tycker då de ser väldans avacerade ut!! /Louise

  SvaraRadera
 5. Oj oj, va gulligt!
  Fattar inte att du hinner sy så mycket och allt blir så fint. :)

  SvaraRadera